Spotify je objavio listu najslušanijih pesama u 2023. godini

Najpopularnija muzička aplikacija Spotify i ove godine nam je pružila uvid u najslušanije izvođače i pesme.

Lista najpopularnijih pesama obuhvatila je 50 hitova, među kojima se neki čak našli i na prestižnoj Billboardovoj listi tokom proteklih 12 meseci.

Najistaknutija među njima je pjesma „Flowers“ Miley Cyrus, koja je osvojila titulu najslušanije pesme na svetu sakupivši više od 1,6 milijardi streamova širom sveta . Mnogi je nazivaju najslušanijom „ženskom“ himnom.

Drugo i treće mesto su zauzeli „Kill Bill“ SZA i „As It Was“ Harryja Stylesa, dok su na četvrtom i petom mestu „Seven“ Junga Kooka i „Ella Baila Sola“ koju izvode Eslabon Armado i Pesa Pluma.

Slede: „Cruel Summer“, hit koji izvodi Taylor Swift, „Creepin“- Metro Boomin, The Weeknd, 21 Savage, „Calm down“- Rema, Selena Gomez,
„Shakira:Bzrp Music Sessions, Vol. 53“- Biyarrap, Shakira i ponovo numera Taylor Swift- „Anti-Hero“.

Upravo je Taylor Swift i najslušaniji izvođač u 2023. godini sa više od 26,1 milijardi globalnih streamova od 1. janurara. Ovaj podatak nije iznenađujući, budući da je zvezda ove godine zahvaljujući svojoj turneju „Eras“ postala milijarderka.

Na drugom mestu ove godine se našao Bad Bunny koji je protekle tri godine bio prvi na listi najslušanijih izvođača na Spotifyju. Treće, četvrto i peto mesto zauzimaju The Weeknd, Drake i Peso Pluma.

Kada je o albumima reč, veliki broj je objavljen pre 2023. godine. Najslušaniji album godine bio je „Un Verano Sin Ti“ od Bad Bunnyja, s više od 4,5 milijardi streamova na svetskom nivou.

Interesantno je da je objavljena i lista najslušanijih podcasta, a prvo mesto je zauzeo sportski podcast „New Heights with Jason and Travis Kelce“. Travis Kelce je dečko Taylor Swift.

Izvor: TopFM
Foto: Bigstock, DenPhoto

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.