WHATSAPP je u postupku unapređivanja kanala

Ova godina je donela značajne promene za WhatsApp, s obzirom na uvođenje brojnih novih funkcija. Tokom sredine 2023. godine, nakon nekoliko meseci razvoja, WhatsApp je konačno predstavio „Channels“ (Kanale) široj javnosti, pritom unapređujući funkcionalnosti tokom procesa. Beta verzija aplikacije u oktobru je najavila mogućnost uređivanja poruka, a kasnije izdanje je dodalo opciju prosleđivanja poruka u istim Kanalima. Sada smo svedoci još jedne izmene u vezi sa deljenjem postova Kanala, posebno kada se koriste kao statusne nadogradnje.

Prema informacijama sa WABetaInfo, verzija 2.24.1.6 WhatsApp beta za Android donosi izmenjen korisnički interfejs za poruke Kanala koje se dele putem statusnih nadogradnji. Postovi Kanala sada sadrže dugme i novi raspored kako bi se istakli i usmerili korisnike ka izvoru informacija.

Ova promena u korisničkom interfejsu nije potpuno nepoznata za servis koji je u vlasništvu Meta. Redovni korisnici Instagrama su već upoznati s sličnim interfejsom prilikom deljenja postova putem priča. S obzirom na nastojanja WhatsApp-a da smanji razlike između sebe i svoje sestrinske usluge, ova specifična promena u korisničkom interfejsu ne predstavlja iznenađenje.

S obzirom na to da je osnovni cilj Kanala da se omogući brz pristup informacijama milionima ljudi, novi interfejs može značajno da doprinese sticanju dodatnog konteksta o deljenom sadržaju. WhatsApp već ima sistem označavanja za nadogradnje Statusa i Kanala koje se smatraju štetnim ili u suprotnosti sa pravilima platforme. Korisnici jednostavno mogu da dodirnu ikonu sa tri tačke u gornjem desnom uglu, i da izaberu opciju „Prijavi“ i tako preduzmu dalje korake.

Osim uvođenja ovog novog interfejsa za ažuriranja Kanala, WhatsApp beta verzija 2.24.1.6 takođe rešava vizuelni problem na aplikaciji, prema izveštaju portala WABetaInfo. Navedeni problem odnosi se na pojavu velikog plavog bloka na donjoj polovini ekrana nakon zatvaranja panela za dodavanje. Ovaj vizuelni nedostatak može potencijalno skrivati deo razgovora ili pozadinu, kako je prikazano. Prema izvorima, ovaj problem je primećen u WhatsApp beta za Android verziji 2.23.26.12.

Pored ovih vizuelnih izmena u Kanalima, WhatsApp je takođe unapredio proces deljenja pojedinačnih poruka Kanala u nedavnoj prošlosti. Takođe, korisnici koji često koriste povezane uređaje na WhatsApp-u uskoro će moći postavljati ili uklanjati statusne nadogradnje sa pridruženih uređaja.

Iako je 2023. godina već donela niz novih funkcija na WhatsApp-u, očekuje se da će sledeće godine ova platforma dodatno proširiti bazu svojih korisnika.

Foto: Bigstock-Ink Drop
Izvor: TopFm

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.