Instagram će ponuditi novu opciju: Zahtev za praćenje će moći da sadrži i razlog

Instagram navodno radi na tome da vašem zahtevu za praćenje omogući i dodavanje opcije „razlog za praćenje“, kako bi korisnik koji vas ne poznaje mogao da stekne neku predstavu o vama. Ovu mogućnost je otkrio Alessandro Paluzzi, koji je u prošlosti otkrio druge funkcije na Instagramu.

Naveli su da bi Instagram mogao da pruži više opcija koje bi podrazumevale izbor između nekoliko mogućnosti. „Ovo pomaže osobi da zna ko ste“, stoji u poruci.

Nema informacija o tome da li će korisnici imati mogućnost dodavanja prilagođene poruke. Na primer, Linkedin, koji je u vlasništvu Microsoft-a omogućava vam da dodate personalizovanu poruku prilikom slanja zahteva za povezivanje sa drugima na platformi.

Ipak, ova funkcija u razvoju dodaje se listi promena na kojima kompanija radi kako bi zaštitila korisnike od nepoznatih osoba. Instagram je promenio način rada zahteva za DM (Direct Messages) kako bi se osiguralo da ljudi koji vas ne prate mogu poslati samo jedan DM zahtev.

Govoreći o privatnosti, kompanija takođe radi na mogućnosti isključivanja potvrda o čitanju u aplikaciji. Šef Instagrama Adam Mosseri obajvio je u novembru da su počeli testiranje ove funkcije, a novi prekidač omogućiće korisnicima da sakriju svoj status „Seen“.

U nedavnoj vesti, Instagram se udružio sa kompanijom Samsung kako bi dodao podršku za Super HDR slike. Ova funkcija podržana je na novoj Galaxy S24 seriji koju je lansirao Samsung, a koja dolazi s nizom AI funkcija i sedam godina ažuriranja. Pored toga, Instagram radi na nizu funkcija, uključujući automatski prevedene titlove i animirane emoji-je za DM-ove.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.