Jubilarni, pedeseti film Vudija Alena „UDAR SREĆE“ od 29. februara u bioskopima

Jedan od najpoznatijih reditelja današnjice, američki sineasta Vudi Alen snimio je svoj jubilarni 50. dugometražni film „Udar sreće“ (Coup de Chance) čije će se premijerno prikazivanje kod nas održati u okviru 52. FEST-a, a već od 29.2. film će se naći na repertoaru bioskopa širom Srbije.

Posebnost Alenovog novog filma, u odnosu na njegova prethodna ostvarenja je u tome što je ovo prvi film u karijeri koji je u potpunosti snimljen na francuskom jeziku. Budući da je radnja smeštena u Parizu te kako se film snimao na stvarnim gradskim lokacijama, Alen je za svoje novo ostvarenje angažovao i mlade francuske glumce. Glavne uloge tumače Lu di Laž (Lou De Laâge), Nils Šneder (Niels Schneider), Melvil Popo (Melvil Poupaud) i drugi.

Kao mešavinu žanrova romantični triler s elementima komedije vrti se oko pojma sreće i važne uloge koju ona ima u ljudskim životima. „Udar sreće“ je moderna priča o romansi, strasti i nasilju:

Fani i Žan na prvi pogled čine se idealnim bračnim parom: oboje su ostvarili profesionalne karijere, žive u predivnom stanu u elitnom kvartu Pariza te su, čini se, još uvek zaljubljeni kao i na početku svoje veze. Međutim, nakon što se Fani igrom slučaja sretne s Alanom, svojim bivšim kolegom iz srednje škole, on je doslovno obora s nogu. Ubrzo počinju sve česšće da se viđaju i da se sve više zbližavaju.

Novi film Vudija Alena premijerno je prikazan na prestižnoj filmskom festivalu u Veneciji gde je ujedno pobrao aplauz publike i kritike.

Pogledajte trejler za film „UDAR SREĆE“ !

Izvor: Top FM, MegaComFilm
Foto: Youtube printscreen

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.