Prvi Apple preklopni uređaj tek 2026. ili 2027. godine

Apple razmatra lansiranje svog prvog preklopivog uređaja u narednih nekoliko godina u obliku uređaja od 7 do 8 inča koji bi konačno mogao da zameni 8,3-inčni iPad mini.

To je poslednja tvrdnja koja je izašla iz korejskog izvora The Elec. Prema izveštaju Apple razmatra vremenski okvir za lansiranje uređaja između 2026. i 2027. godine.

Međutim, Apple takođe aktivno razvija OLED iPad mini, pa unutar kompanije postoji nesigurnost o prirodi i specifikacijama preklopnog uređaja. Navodno postoji dosta spekulacija oko toga da li će to biti preklopni iPhone ili preklopni iPad model.

Samsung Display i LG Display navodno već od prošle godine šalju uzorke preklopnih panela od 7 i 8 inča Appleu.

Među kompanijama za panele, navodi se da je Samsung aktivniji u razvoju Appleovih preklopnih panela od LG-a, i verovatniji je glavni dobavljač preklopnog panela ako se Apple odluči za izdanje 2026. godine.

Apple, Samsung Display i LG Display navodno imaju i „različite ideje“ o ultra tankom staklu i prozorima preklopnih panela.

Kada dođe do serijske proizvodnje, pretpostavka je da će Samsung stvoriti preklopni panel u 6. generaciji A3 ili A4 OLED linije.

Prema izveštaju, Apple radi na većem preklopnom proizvodu od 20,5 inča. Veći preklopni uređaj je već bio objavljen od strane The Elec, Bloomberga i analitičara kompanije DSCC Ross Younga koji je takođe izjavio da očekuje preklopni uređaj sličan tabletu 2026. ili 2027. godine.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock, starfotograf

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.