TikTok razvija konkurenciju Instagram-u

Aplikacija koja bi mogla da postane konkurencija Instagramu za deljenje fotografija na TikToku možda će se nazvati TikTok Notes, sudeći po snimcima ekrana koje su objavili korisnici. TikTok je takođe potvrdio da radi na razvoju ove aplikacije.

Tokom proteklih nekoliko dana, korisnici TikToka su dobijali obaveštenja o novoj aplikaciji za deljenje fotografija pod nazivom TikTok Notes.

Obaveštenje navodi da kompanija uskoro lansira „novu aplikaciju za objavljivanje fotografija“ pod imenom TikTok Notes, gde će se postojeće fotografije korisnika deliti. Korisnici će imati mogućnost da odluče da li žele da dele svoje slike na ovoj novoj aplikaciji.

TikTok je potvrdio da radi na ovoj aplikaciji, ali ističe da ona još uvek nije dostupna.

„Kao deo našeg neprekidnog angažovanja na inovacijama u TikTok iskustvu, istražujemo načine da omogućimo našoj zajednici da kreira i deli svoju kreativnost sa fotografijama i tekstom u posebnom prostoru za te formate.“ – rekao je portparol TikToka za TechCrunch.

Osim toga, URL u vlasništvu TikToka – photo.tiktok.com – prikazuje marketinšku sliku sa tekstom „Otvori u TikTok Notes“.

Prošlog meseca, kod i jezik pronađeni u APK datoteci TikToka – instalacionom formatu datoteke za Android – sugerisali su da kompanija radi na lansiranju aplikacije za deljenje fotografija pod imenom TikTok Photos.

Međutim, najnoviji popup prozori unutar TikToka sugerišu da kompanija možda razmatra drugo ime za aplikaciju.

Izvor: Top FM
Foto: Bigstock- Konstantin Savusia

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.