ERIC: Nova mini serija koja će vas držati prikovanim za ekrane

Ovo je izuzetno bolna i neobična priča koja će u vama izazvati neverovatan spektar emocija i naterati vas da razmislite o sopstvenim slabostima. Već je pobrala sjajne kritike i nalazi se na listi najgledanijih, a tome je svakako doprineo odličan scenario i fantastična glumačka ekipa koju predvodi Benedict Cumberbatch.

Sinopsis za ovu, već popularnu seriju glasi:

“Boreći se s gubitkom svog sina, Edgara, Vincent postaje sve tužniji i nestabilniji. Pun samoprezira i krivice zbog Edgarovog nestanka, on ne odustaje od sinovljevih crteža lutke plavog čudovišta, Erica, uveren da ako može dovesti Erica na TV, Edgar će se vratiti kući. Dok Vincentovo progresivno destruktivno ponašanje rastura njegovu porodicu, Eric postaje njegov jedini saveznik u potrazi za sinom i njegovim povratkom kući.”

Scenario za seriju je radla Abi Morgan, dobitnica nagrada BAFTA i Emmy. Govoreći za Netflix, Morgan je opisala seriju na sledeći način:

“Eric je mračno i ludo putovanje u srce New Yorka 80-ih — i dobar, loš i ružan svet Vincenta. Eric je duboko zaranjanje u Veliku jabuku 80-ih, suočavajući se s rastućim stopama kriminala, unutrašnjom korupcijom, endemskim rasizmom, zaboravljenom podklasom i epidemijom AIDS-a, razotkrivajući podele koje su raširene između roditelja koji traže svoje dete, detektiva koji se bori sa sistemom koji je pokvaren i izgubljenog dečaka koji se možda nikada neće vratiti kući.”

U glumačkoj podeli su Ivan Morris (Edgar), Gaby Hoffmann ( Cassie), dok sporedne uloge u seriji igraju McKinley Belcher III, Roberta Colindrez, Jeff Hephner, Dan Fogler i brojni drugi…

Izvor: Top FM
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.