Galaxy Z Fold6 i Z Flip6: Novi Samsung preklopivi telefoni

Za Samsung postoje dva ključna datuma u godini: dan kada predstavljaju novu Galaxy S seriju i današnji dan, kada su premijerno prikazani Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6. Novi preklopni telefoni najavljeni su kao najlakši i najtanji do sada, sa ravnim ivicama i poboljšanim šarkama.

„Duga istorija inovacija kompanije Samsung omogućila nam je da budemo lideri u mobilnoj industriji, stvarajući preklopni oblik telefona i uvodeći eru mobilne veštačke inteligencije. Sada smo uzbuđeni što možemo spojiti ove dve komplementarne tehnologije i otključati nove mogućnosti za korisnike širom sveta“, rekao je TM Roh, predsednik i šef poslovanja za mobilna iskustva u kompaniji Samsung Electronics. „Naši preklopni telefoni zadovoljavaju jedinstvene potrebe svakog korisnika, a sada, uz snagu Galaxy AI, Samsung pruža iskustvo kao nikada do sada.“

Neprekidne inovacije kompanije Samsung za preklopne telefone kreirale su najtanju i najlakšu Galaxy Z seriju do sada, optimizovanu za prenosivost. Savršeno simetričan dizajn sa ravnim ivicama pruža estetski elegantan završetak, dok novi odnos ekrana na Galaxy Z Fold6 pruža prirodnije iskustvo gledanja. Pored unapređenja dizajna, nova Galaxy Z serija je konstruisana da pruži još veću izdržljivost, nudeći vam veću sigurnost. Struktura šarke sa dvostrukim klizačem dodatno je podržana ojačanim preklopnim ivicama, bolje raspoređujući udar spoljašnjih uticaja. Pored toga, unapređeni slojevi na glavnom ekranu pomažu u smanjenju nabora, zadržavajući čvrstoću. Najnovija Galaxy Z serija takođe je opremljena unapređenim Armor Aluminum2 i Corning® Gorilla® Glass Victus® 23, čineći je najizdržljivijom Galaxy Z serijom do sada.

Pored pouzdanosti, svaki element Galaxy Z serije je takođe moćan. I Galaxy Z Fold6 i Flip6 su opremljeni Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy,4 najnaprednijim Snapdragon mobilnim procesorom do sada, koji kombinuje vrhunske performanse CPU-a, GPU-a i NPU-a. Procesor je optimizovan za AI obradu i nudi unapređenu grafiku zajedno sa poboljšanim ukupnim performansama. Nadograđeni sistem hlađenja maksimizuje performanse sa većom komorom za isparavanje na Galaxy Z Fold6, a po prvi put, komorom za isparavanje na Galaxy Z Flip.“

Galaxy Z Fold6: Povećana produktivnost na velikom ekranu uz pomoć AI

Galaxy Z Fold6 nudi niz funkcija i alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji koji maksimalno koriste veliki ekran i značajno unapređuju produktivnost.

Note Assist u aplikaciji Samsung Notes nudi prevode, sažetke i automatsko formatiranje za jednostavne beleške sa sastanaka. Pored toga, nova ugrađena funkcija za transkripciju omogućava transkripciju, prevod i sažimanje glasovnih zapisa direktno u beleškama. Tekstovi u PDF fajlovima mogu se prevoditi i savršeno preklapati pomoću funkcije PDF overlay prevoda u Notes aplikaciji, a takođe podržava i tekst u slikama i grafikonima. Nova funkcija Composer u Samsung tastaturi generiše predložen tekst na osnovu jednostavnih ključnih reči za email i podržane aplikacije za društvene mreže. Za društvene mreže, Composer kreira tekst koji odražava vaš ton analizirajući prethodne objave.

Pored toga, iskustvo korišćenja S Pen olovke dodatno je unapređeno uz pomoć Galaxy AI na ekranu Galaxy Z Fold6. Potpuno nova funkcija Sketch to image omogućava vam da kreirate sofisticiranije umetničke radove generisanjem opcija za slike kada jednostavno skicirate ili crtate na fotografijama u Galeriji ili na ekranu za beleške.

Galaxy Z Fold6 vam omogućava da unapredite način na koji radite, zabavljate se i ostajete informisani zahvaljujući dugogodišnjem partnerstvu Samsunga i Google-a. Najnovija Google Gemini aplikacija je u potpunosti integrisana u novu Galaxy Z seriju, pružajući vam asistenta sa veštačkom inteligencijom direktno na telefonu. Jednostavnim prevlačenjem ugla ekrana ili izgovaranjem „Hey Google“, možete otvoriti Gemini overlay i dobiti pomoć u pisanju, učenju ili planiranju. Gemini je integrisan sa nekim od vaših omiljenih Google aplikacija, što olakšava organizovanje savršenog putovanja dobijanjem informacija o letovima i rezervacijama hotela u realnom vremenu, kao i istraživanje poznatih znamenitosti i najboljih ruta do njih koristeći Google Maps. Kada želite detaljne informacije o K-pop muzičkom spotu dok gledate YouTube na velikom ekranu Galaxy Z Fold6, možete pristupiti Gemini overlay funkciji u multi-window split screen modu da postavite pitanja. Ako ste radoznali ko je umetnik u videu, samo dugo pritisnite dugme za početni ekran i zaokružite, označite ili dodirnite ekran – i Circle to Search će vam ponuditi trenutne rezultate pretrage.

Galaxy AI je takođe unapredio komunikaciju bez barijera na Galaxy Z Fold6. Maksimizirajući jedinstveni dvostruki ekran, Interpreter dolazi sa novim režimom razgovora koji omogućava da obe strane udobno gledaju prevode na glavnom i poklopnom ekranu za prirodniju interakciju. Takođe nudi jednosmerni prevod, tako da možete lako razumeti dok slušate tokom predavanja ili bilo koje druge vrste prezentacije. Live Translate, koji prevodi telefonske pozive direktno na vašem uređaju u realnom vremenu, sada je proširen i na izbor popularnih aplikacija trećih strana, pored Samsungove native calling aplikacije.

Od snimanja do uređivanja i gledanja, AI-pokretan ProVisual Engine na Galaxy Z Fold6 podiže vašu kreativnost na novi nivo. Napredno iskustvo uređivanja sa Photo Assist funkcijom na velikom ekranu pomaže u lako kreiranju sadržaja profesionalnog kvaliteta. Portrait Studio stvara razne stilove portreta, poput 3D crtanih ili akvarelnih, pružajući više kreativnih mogućnosti.

Galaxy Z Fold6 nudi unapređeno gejming iskustvo, zahvaljujući svom moćnom čipsetu i 1.6x većoj komori, što omogućava duže igranje uz očuvanje performansi.

Galaxy Z Flip6: Kreiranje jedinstvenih iskustava, prilagođenih vama

Galaxy Z Flip6 nije samo optimizovan za prenosivost, već nudi niz novih funkcija za prilagođavanje i kreativnost kako biste iskoristili svaki trenutak na najbolji način.

3,4-inčni Super AMOLED FlexWindow ekran je dodatno unapređen, omogućavajući funkcije sa asistencijom veštačke inteligencije bez potrebe da otvarate uređaj. Za komunikaciju u pokretu, možete odgovarati na tekstualne poruke pomoću funkcije Suggested replies koja analizira vaše poslednje poruke i predlaže prilagođen odgovor. Uz pomoć Galaxy AI, možete maksimalno iskoristiti svoj uređaj džepne veličine, a mnoge od ovih praktičnih funkcija dostupne su na FlexWindow ekranu. FlexWindow pruža pristup ažuriranjima i obaveštenjima iz Samsung Health aplikacije i omogućava vam da odaberete sledeću pesmu koju želite da slušate na vašem muzičkom widget-u. Pored toga, FlexWindow nudi više widget-a nego ikada pre, omogućavajući vam da istovremeno proveravate informacije sa više widget-a.

Kamera je značajno unapređena. Novi 50-megapikselni široki i 12-megapikselni ultraširoki senzor pružaju poboljšano iskustvo snimanja sa jasnim i oštrim detaljima. Glavno sočivo podržava dvostruki zum i AI zum za napredno iskustvo snimanja sa uvećanjem do 10x. Nightography, poboljšan mogućnošću snimanja videozapisa sa visokim dinamičkim rasponom, omogućava snimanje videozapisa čak i u uslovima slabog osvetljenja. Sada je mogućnost noćnih snimaka dostupna i unutar Instagram aplikacije, tako da korisnici mogu da prave odlične noćne snimke i dele ih direktno iz aplikacije.

FlexCam sa novim Auto Zoom načinom rada automatski pronalazi najbolji kadar snimka, automatski prepoznajući subjekt i prilagođavajući zum prema njemu ili od njega, pre nego što napravi potrebna podešavanja. Na taj način korisnici ne moraju birati između sebe, prijatelja ili neverovatne pozadine snimka, a sve to bez dodirivanja telefona.

 Izvor: Top Fm, Samsung
 Foto: Bigstockphoto/Nessluop

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.