Google One donosi jeftinije cloud skladištenje

Privatni korisnici kojima besplatnih 15 GB prostora za skladištenje na Google Drive-u nije dovoljno, pa plaćaju Google-u za neki veći paket, uskoro će biti prebačeni na novu uslugu, Google One – objavljeno je iz ove kompanije. Ova usluga bi trebala da objedini nekoliko Google-ovih servisa, ali pre svega fokus će biti na unapređenju Google Drive-a.

Korisnicima će tako na raspolaganu biti nešto niže cene paketa koji će varirati od 100 GB do 30 TB. Postojećih 2 TB prostora za skladištenje će, na primer, umesto dosadašnjih 19,99 dolara koštati upola manje, 9,99 dolara mesečno. Paketa od 1TB više neće biti, a najjeftinija opcija kojom se na Google One može pretplatiti biće ona koja donosi 100 GB prostora – za 1,99 dolara mesečno, ili nešto skupljih 2,99 dolara mesečno za 200 GB.

Osim običnog cloud skladištenja Google će svojim pretplatnicima na Google One nuditi i dodatnu korisničku podršku vezanu uz sve svoje proizvode i usluge, daće im nešto kredita za trošenje na Google Play prodavnici ili pak popuste na hotele koje rezervišu putem Google pretrage. Takođe, biće tu i porodične pretplate u kojima će svaki korisnik moći da ima svoj data Google One paket, a svi troškovi za do 5 članova obračunavaće se jednom, glavnom, korisniku.

Ukoliko prvi želite da saznate kada će usluga biti dostupna, prijavite se za obaveštenja na ovom linku.

Foto: Bigstock-DenPhoto
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.