Apple će redizajnirati svoje mape

Apple će, prema pisanju portala TechCrunch, tokom sledeće godine u potpunosti „od nule“ redizajnirati sopstveni kartografski servis Maps.

Za novu verziju kartografskog servisa poslužitće se podacima iz tri različita izvora, njihovom flotom vozila, podacima dobijenim putem satelita te podacima koji su prikupljeni od samih korisnika kada su koristili svoje iPhone (Apple garantuje anonimno prikupljanje podataka sa naglaskom na privatnost korisnika).

Osim što će biti preciznija nova verzija Maps-a sadržavaće i informacije o saobraćaju i prometnicima te planiranim radovima koje će biti dostupne u realnom vremenu. Prve naznake promena biće vidljive stanovnicima San Francisca i Zalivskog područija San Francisca (Bay Area) u sledećoj beta verziji iOS 12 sistema.

Do kraja godine promene će biti vidljive i u čitavoj Severnoj Kaliforniji. Apple se do sada u slučaju Maps-a dosta oslanjao na spoljne partnere kao što su TomTom i OpenStreetMap, ali situacija bi se trebala promeniti dolaskom nove verzije Maps-a u kojoj će se Apple više oslanjati na svoje sopstvene podatke koje ima na raspolaganju i svoje sopstvene resurse.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.