Facebook Lite stigao i za iOS

Facebook-ove mobilne aplikacije za iOS i Android gotovo se uvek nalaze na vrhu popisa onih koje najviše koriste resurse uređaja, crpe bateriju i generišu velik internet saobraćaj. Kako bi olakšao korišćenje svoje društvene mreže onima koji žive u zemljama sa slabijim mobilnim mrežama, sporijim vezama, te s manjom kupovnom moći, pa samim time i slabijim telefonima – Facebook je pre nekoliko godina lansirao aplikaciju Facebook Lite.

Ista je ispočetka bila dostupna u tek nekoliko zemalja, da bi se kasnije proširila i na gotovo ceo svet, ali bila je oduvek dostupna samo za Android. U Facebook-u su, valjda, smatrali da korisnici iPhone-a imaju novije i brže telefone kao i pristup bržim mobilnim mrežama. Međutim, najnovija vest govori kako je Facebook Lite dobio i svoju iOS verziju.

Aplikacija Facebook Lite na App Storeu „teži“ tek 5 MB, zauzima manje prostora na iPhone-u nego redovna verzija, troši manje prostora za skladištenje svojih podataka, a funkcioniše, kažu, čak i na najsporijim 2G mrežama. Kao i redovna Facebook aplikacija, Lite verzija omogućava pregledavanje i postavljanje fotografija i statusa, interakciju sa drugim korisnicima i stranicama, čitanje vesti, pa čak i gledanje video zapisa.

Facebook Lite za iOS dostupan je „na odabranim tržištima“, kažu iz kompanije, a za sada je potvrđeno tek da se može preuzeti iz Turske.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-alexey_boldin

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.