iPhone ćete moći da locirate čak i kada je isključen

Apple je na WWDC21 konferenciji za developere službeno predstavio iOS 15, čija je preview verzija već dostupna, a stabilni build namenjen svim korisnicima podržanih telefona pojaviće se ove jeseni.

Među poboljšanim funkcijama i softverskim ažuriranjima iOS-a 15 Apple je istakao nadogradnju funkcije Find My, a sada pojašnjava koja će biti njena najveća korist.

U većini slučajeva kada vam neko ukrade telefon, prvo što napravi je da ga isključi, čime bukvalno onemogućuje praćenje njegove lokacije. Apple sada to rešava u iOS-u 15, pa će se iPhone moći pratiti čak i kada je isključen.

Ekipa iz Cupertina ne navodi detalje o tome kako to funkcioniše, ali najverovatnije se radi o sistemu poput AirTag-a koji omogućava iPhone-u „pinganje“ lokacije u određenim intervalima.

iOS 15 će biti dostupan korisnicima iPhone 6s telefona i novijih uređaja, ali za sada nije jasno hoće li spomenuto ažuriranje Find My funkcije biti dostupno svima koji će dobiti novi operativni sistem, ili samo vlasnicima novih iPhone-ova.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/Eremin

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.