Samsung i LG već prave ekrane za iPhone 13

Apple je u svoj kalendar stavio septembar ove godine za predstavljanje novih telefona linije iPhone 13 i želi se potruditi da taj termin ispoštuje kako bi nadoknadio probleme sa isporukama koje je imao sa prethodnom generacijom zbog nestašica izazvanih problemima sa dobavljačima kao posledicama Covid-19 pandemije.

Iz tog razloga uzeo je vremena da sa dobavljačima što pre dogovori isporuke ključnih komponenti, a prema izveštaju koji donosi Elec, Samsung i LG su već počeli proizvodnju ekrana za nove iPhone-ove serije 13.

U tom izveštaju se navodi da Samsung izrađuje OLED ekrane koji će se koristiti u modelima iPhone 13Pro i iPhone 13 Pro Max koji će sadržati novu LTPO tehnologiju sa podrškom za ProMotion 120 Hz.

Što se tiče LG-ja, on će raditi zaslone za iPhone 13 mini i iPhone 13.

Prema dosadašnjim glasinama, Apple će ove godine izdati poslednju liniju mini telefona i sledeće godine se fokusira na veće ekrane, a razlog tome je slabija prodaja iPhone-ova 12 mini od očekivane. Stoga je Apple već sada najavio dobavljačima da će izrađivati manje količine malih ekrana i više većih kako bi produkcija odgovarala potražnji.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.