Amerikanci i Britanci više gledaju sadržaj na TikTok-u nego na YouTube-u

Iako je TikTok zahvaljujući bivšem američkom predsedniku Donaldu Trumpu bio skoro zabranjen u Sjedinjenim Američkim Državama, podaci analitičke kompanije App Annie pokazuju da tamošnji korisnici kineske društvene mreže provode više vremena gledajući sadržaj od korisnika YouTube-a, a ista je situacija i u Velikoj Britaniji.

Naime, korisnici TikTok-a u SAD-u provode više od 24 sata svakog meseca gledajući sadržaj, dok ga korisnici YouTube-a gledaju 22 sata i 40 minuta. Razlika u Velikoj Britaniji još je veća, pa tamošnji korisnici kineske aplikacije provode čak 26 sati mesečno gledajući sadržaj, a na YouTube-u svega 16 sati.

Ali, treba istaći da ove brojke uključuju samo gledanost na Android uređajima, pa se napominje da one možda nisu reprezentativne za sve korisnike mobilnih uređaja, a kompanija App Annie u podatke ne uključuje ni kinesku verziju TikTok-a zvanu Douyin.

Uprkos toj činjenici, reč je o impresivnim podacima koji prikazuju nagli porast korišćenja TikTok-a, pogotovo kada se u obzir uzme činjenica da video zapisi na toj društvenoj mreži mogu trajati maksimalno tri minuta, piše BBC News.

Međutim, navodi se da je YouTube globalno i dalje u prednosti zbog svojih dve milijarde korisnika mesečno, dok ih TikTok, prema podacima objavljenima sredinom 2020. godine, ima oko 700 miliona.

Podsećamo da je TikTok ovoga avgusta postao najpreuzimanija aplikacija za pametne telefona na svetu, pa se očekuje da će se ovaj trend u pregledu sadržaja sve češće viđati i kod korisnika iz ostalih zemalja.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.