Instagram će obaveštavati korisnike ako dođe do pada

Brojni korisnici Facebook-ovih servisa su ostali zatečeni prošle nedelje, nakon što su usluge poput Facebook-a, Messenger-a, Instagram-a i WhatsApp-a postale nedostupne na nekoliko sati. Izvivjenje je dan nakon „velikog pada“ objavio i Mark Zuckerberg, a sada je na kompanijinom blogu osvanula i vest da će Instagram ubuduće obaveštavati korisnike ako opet dođe do sličnih problema.

„Testiramo novu funkciju koja će vas obavestiti u vašem feedu aktivnosti kada dođe do kvara ili tehničkog problema i kada se on reši. Nećemo slati obaveštenja svaki put kada usluga padne, ali kada primetimo da su ljudi zbunjeni i traže odgovore, pokušaćemo da raščistimo neke stvari“, objašnjavaju iz kompanije.

Naime, nakon što korisnici primete da im nešto nije u redu sa aplikacijom koju koriste, najčešće prvo pomisle da je problem upravo u njihovoj mreži ili uređaju, pa Instagram novom funkcijom želi barem donekle da smanji novonastale frustracije.

Instagram ističe da će značajku prvo testirati korisnici iz Sjedinjenih Američkih Država, pa će je, ako se ona pokaže kao korisna, proširiti i globalno. Međutim, ako se to zaista ostvari, postoji velika šansa da će se slična obaveštenja pojavljivati i na WhatsApp-u, Messenger-u i Facebook-u.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.