Svečana premijera filma Vampir

Svečana premijera filma „Vampir“ zakazana je za 21. oktobar u Kombank Dvorani od 19h u Sali 6 uz poklon glumačke ekipe koju čine zvezda srpskog glumišta Eva Ras, autor filma Branko Tomović, glumica Gorica Regodić i Joakim Tasić. Karte u prodaji za svečanu premijeru.

Posle filma „Leptirica“ koji domaći filmoljupci pamte kao strašan i pravi pripadnik žanra horora, publika će biti stavljena pred novi izazov – prvi srpski art horor film „VAMPIR“ srpskog reditelja, glumca i scenariste Branka Tomovića.

Nakon što je prisustvovao zločinu u Londonu, Arnaut želi da se skloni na neko vreme. Na poziv šarmantne, ali nemilosrdne Vesne dolazi u malo udaljeno selo u Srbiji da se brine o groblju. Počinje da ima košmare na koje utiče baba Draga koja ga vodi na mračnu stranu i sumnja da prijateljski nastrojeni seljani imaju zlu nameru s njim.

„Snimali smo u tom kraju, u malom selu Rujišnik, blizu Trstenika, s tim da moj film nema puno veze sa ovim stvarnim ljudima ili događajima. Radnja je smeštena u moderno doba i čista je fikcija. Kao dete sam bio svako leto u Rujišniku i tamo imaju ovo prelepo groblje, koje je veoma staro i zastrašujuće. „A cemetery to die for“, kako bi Englez rekao. Napisao sam ceo film imajući u vidu lokacije koje sam već poznavao. Još jedna inspiracija za film bio je ruralni srpski pejzaž za koji mislim da na ekranu izgleda veoma filmski i zanimljivo. Zapadna publika nije navikla da tako nešto često vidi“, objasnio je Tomović za Filmski centar Srbije (Đorđe Bajić).

U glumačkoj ekipi, pored Branka Tomovića svoje uloge za pamćenje odigrali su Eva Ras, kao i mlađe kolege Gorica Regodić i Joakim Tasić. Uloga baba Drage je Evi Ras prva uloga u horor filmu u njenoj 60 godina dugoj karijeri, dok je s početka karijere glumila u filmovima Crnog talasa poput „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“, a najpoznatija je publici po ulogama u filmovima „Otac na službenom putu“, „Sivi dom“ i kao Simina vlasnica Smiljka u seriji „Srećni ljudi“.

Joakim Tasić igra sveštenika, koji se u čudnom i pod velom tajni obavijenom selu jedini nalazi na strani dobra, dok je Gorica Regodić, koju javnost zna po ulogama u filmu „Pored mene“ i seriji „Urgentni centar“, otelotvorila Vesnu, otresitu meštanku udaljenog mesta u Srbiji.

 

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-maxxyustas

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.