Instagram navodno dostigao dve milijarde mesečno aktivnih korisnika

Uprkos brojnim optužbama da je štetan za decu i tinejdžere, čini se da Instagram ne prestaje da niže impresivne brojke. Naime, anonimni zaposleni kompanije otkrili su za CBNC da je platforma dostigla čak dve milijarde mesečno aktivnih korisnika, piši itvesti.

Instagram je, prema navodima anonimnih izvora, prešao tu brojku otprilike nedelju dana pre odluke da Facebook promeni ime u Meta. Pretpostavlja se da verovatno neće objaviti svoju korisničku bazu, delom zbog afera koje poslednjih meseci kruže, ali i činjenice da im to nije uobičajena praksa.

TikTok zadaje veliku glavobolju Instagram-u, ali i dalje uspevaju da ostanu korak ispred njega, barem za sada. Kineska društvena mreža je još u septembru ove godine prešla milijardu mesečno aktivnih korisnika, svega tri godine nakon što je postala svima dostupna.

Međutim, izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg, odlučio je da napravi svojevrsnu kopiju TikTok-a, Instagram Reels, sa svrhom da podstakne stare na ostanak i privuče barem neke nove korisnike u uzrastu između 18 i 29 godina na platformu.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.