MOJ OFF: Eksluzivni repertoar uskoro na Android i IOS aplikaciji

MojOFF platforma koja je prošle godine nastala kao jedinstveni Moj ONline Filmski Festival, početkom leta 2021. prešla je na sistem mesečne pretplate, a od januara 2022. svim ljubiteljima filma biće dostupna i aplikacija za Android i iOS mobilne uređaje.

Prilikom lansiranja aplikacije, na platformi će se naći i tri nova igrana filma – „Božiji čovek“ Yelene Popović, „Vampir“ Branka Tomovića i „Tvoj sam čovek“ Marije Šrader.

Film Božiji čovek govori o životu Svetog Nektarija Eginskog iz Grčke, ispunjenom nepravdom i progonima. Sveti Nektarije, kog tumači grčki glumac Aris Servetalis, bio je sveštenik običnog naroda, njegova poniznost iritirala je određeni krug sveštenstva, a njegova predanost dodatno pobuđivala njihove sumnje i klevete. Upkos tome što je lišen crkve, prognan iz Egipta i udaljen od parohijana koji su ga voleli, Nektarije se prepustio tome da njegova vera u Boga bude najbolja odbrana. Film je premijerno prikazan u domaćim bioskopima u oktobru ove godine, kada je zabeležio ogromnu gledanost. Pored Servetalisa, glavne uloge u filmu tumače i ruski glumac Aleksandar Saša Petrov, domaćoj publici poznat iz filma Led, kao i američka zvezda Miki Rurk.

Film Vampir delo je reditelja i scenariste Branka Tomovića koji u ovom ostvarenju tumači i glavnu ulogu, Arnauta – britanskog građanina srpskog porekla. Nakon što je prisustvovao zločinu u Londonu, Arnaut želi da se skloni na neko vreme. Na poziv šarmantne, ali nemilosrdne Vesne dolazi u malo udaljeno selo u Srbiji da se brine o groblju. Počinje da ima košmare na koje utiče baba Draga koja ga vodi na mračnu stranu i sumnja da prijateljski nastrojeni seljani imaju zlu nameru s njim. Branko Tomović rođen je u Minsteru u Nemačkoj, a letnje raspusta provodio je u selu Rujišnik u blizini Trstenika gde je i snimljen film Vampir. Deo motivacije za ovaj film je upravo i rediteljevo interesovanje za srpsku tradiciju i želja da se ne zaboravi da legende o vampirima kao i sama reč potiču upravo iz Srbije.

Film Tvoj sam čovek nemačke rediteljke Marije Šrader premijerno je prikazan ove godine u okviru četvrtog Dunav Film Festa. Glavna junakinja Alma je naučnica koja, kako bi finansirala svoje istraživanje, pristaje da tri nedelje živi sa Tomom, humanoidnim robotom koji bi zahvaljujući veštačkoj inteligenciji trebalo da se transformiše u njenog idealnog ljubavnika. Kroz sled tragikomičnih događaja, film preispituje razne predstave o ljubavi i čežnji i predstavlja potragu za odgovorom na pitanje tome šta čoveka čini čovekom. Tvoj sam čovek prikazan je u takmičarskoj selekciji Berlinala, a na tom festivalu je glavna glumica Maren Egert osvojila i nagradu za ovu ulogu. Osim toga, film je nemački kandidat za Oskara za najbolji strani film 2021. godine.

Pored ova tri igrana, na MojOFF platformi će se od januara naći i dva animirana – Zvezdani psi: Tropska avantura i Neli Rep: Agent za čudovišta.

 

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock- Rangizzz

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.