Chrome osvežava dizajn svog logotipa

Dizajn logotipa za Google-ov web browser Chrome, menjao se kroz godine. Budući da su i oni sledili trend pojednostavljivanja i minimalizma.

Osam godina kasnije, stiže novi dizajn logotipa. On, kao što bi i očekivali, u potpunosti izbacuje senke i sve se nekako čini „ravno“, osim plavog kruga u sredini, koji je nešto veći. Dizajner za Google Chrome, Elvin Hu, objavio je na svom Twitter nalogu vizualni prikaz novih promena.

„Pojednostavili smo glavnu ikonu brenda uklanjanjem senki, pročišćavanjem proporcija i posvetljivanjem boja, kako bismo se uskladili sa Google-ovim modernijim izrazom brenda“, napisao je Hu.

Dizajner za Google Chrome takođe ističe da logotip Chromea neće izgledati isto na svakom operativnom sistemu. Tako će, na primer, na ChromeOS-u izgledati više šarenije, na MacOS-u će imati lagani 3D izgled da bi se više isticao, dok će na Windows-u imati izgled sa više gradacije.

Oni koji koriste razvojnu verziju Chrome-a, Chrome Canary, već sada će primetiti novi izgled logotipa, dok će ova promena za ostale korisnike stići u narednim mesecima.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/ bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.