iPhone 14 Pro modeli dobijaju AlwaysOn ekran?

Kako se bližimo drugoj polovini godine, glasine i spekulacije o nadolazećim iPhone 14 telefonima ubacuju u petu brzinu. Poznati leakster sad najavljuje implementaciju Pro Motion ekrana, koji će izgledno omogućiti funkciju u kojoj uživamo u Android svetu već dugo.

Danas su ekrani sa 90 i 120Hz osveženjima praktički postali standard u svetu pametnih telefona. Čak i cenom povoljniji telefoni dobrim su delom opremljeni višom stopom osveženja od standardnog 60Hz što osigurava glađe i fluidnije korisničko islustvo.

Viša stopa osvježenja ekrana vuče i više struje pa su renomirani proizvođači smartphonea prigrlili štedljive LTPO panele, koji nude dinamičko osveženje u rasponu od samo 1Hz do 120Hz.

Apple je takav ekran implementirao na svoje novije Apple Watch satove, što je omogućilo i ono što Android telefoni imaju već dugo. Pogađate, reč je o AlwaysOn ekranu.

Još prošle godine se nagađalo da će iPhone 13 Pro modeli dobiti njihov ProMotion ekran koji bi to podržao, ali na kraju se to nije dogodilo.

Čini se da bi se to ove jeseni konačno moglo realizirati. Poznati leakster sad na Twitter-u ponovno proriče ProMotion panele za iPhone 14 Pro modele i AlwaysOn prikaz obaveštenja.

iPhone 14 i iPhone 14 Max će najizglednije propustiti ovakve ekrane, a zadržaće i notch.

Biće vrlo zanimljivo videti kako će to Apple implementirati. Ne treba sumnjati da će ga predstaviti kao nešto nikad pre viđeno ili barem kao najbolji AlwaysOn ikad.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.