Facebook omogućava korisnicima da imaju više profila

Facebook će u sklopu svog najnovijeg testa omogućiti nekim korisnicima da imaju više profila, a sve kako bi ih podstakli da ostanu na platformi i ne pređu na konkurentske društvene mreže.

Naime, pojedini korisnici će moći da naprave do četiri dodatna profila na Facebook-u, koja će biti vezana za njihov izvorni. Ideja je da se dodatni profili mogu koristiti u različite svrhe, pa tako jedan može biti samo za prijatelje, jedan za saradnike, a druga dva za zabavu ili nekakve ostale lične interese.

Vest o testiranju potvrdio je za The Verge i portparol Facebook-a, Leonard Lam.

„Kako bismo pomogli ljudima da prilagode svoje iskustvo na temelju interesa i ličnih veza, testiramo način da ljudi imaju više od jednog profila, povezanog sa onim glavnim. Svako ko koristi Facebook mora nastaviti da sledi naša pravila“, rekao je Lam.

Dakle, korisnici će i dalje imati jedan „glavni“ profil, pomoću kojeg će se po želji moći prebacivati na one koji su povezani. Ako korisnik na jednom od njih prekrši neko pravilo Facebook-a, to će se odraziti i na ostale profile.

Međutim, zanimljivo je da korisnici na dodatnim profilima neće morati da koriste svoj pravi identitet, sve dok njihovo „“zamensko“ ime ne krši pravila Facebook-a i ne uključuje brojeve ili posebne znakove.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-alexey_boldin

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.