Gaj Riči i Džejson Stejtam se vraćaju u velikom stilu

Kultni reditelj filmova „Dve čađave dvocevke“ i „Sneč“, Gaj Riči, donosi novu, sofisticiranu komediju „Operacija Fortuna: Prevara veka“ u distribuciji Blitza koja ponovo ujedinjuje reditelja i Džejsona Stejtama, koji nosi glavnu ulogu u filmu.

Film Gaja Ričija je jedinstven po načinu na koji izvodi radnju i sa svojim prepoznatljivim brzim dijalozima. Gajev brend komedije je neprocenjiv, posebno u ovom filmu, sa svojim neverovatnim timom koji ima zadatak da spase svet.

Tajna obaveštajna agencija regrutuje stručnjaka – špijuna Orsona Fortuna da pronađe ukradeni predmet, koji zovu „Kvaka“. Ni agencija ni tim operativaca ne znaju tačno šta je objekat, ali shvataju da nosi cenu od preko 10 milijardi dolara i da moraju da spreče da se pojavi na otvorenom tržištu.

Agencija je odabrala mudro: Orsonova jedinstvena stručnost, lukavstvo i vizija za smicalicu de guerre – neortodoksan pristup ratovanju – čine ga jedinim za taj posao. Francuski izraz, Ruse de guerre, shvata se kao „ratna lukavstva“ i služi kao ratna strategija tima, u kojoj oni koriste vojnu prevaru protiv svog rivala. Orson i njegov tim pokazali su se kao stručno kreativni, pametni i nekonvencionalni u pokušaju da prevare poznatog negativca i spreče globalni napad.

Pored Stejtama, ostale uloge tumače Hju Grant, Džoš Harnet, Obri Plaza, Keri Elves, Bagzi Malon. Scenario potpisuju Gaj Riči, Ivan Atkinson i Marn Dejvis. Producenti su Ivan Atkinson, Bil Blok i Gaj Riči.

„Imali smo ideju da snimimo špijunski film otprilike osam meseci pre početka same produkcije“, objašnjava Riči. „Pripremajući se, gledali smo svaki akcioni i špijunski film do kog smo došli. Nije mi se dopala naša početna premisa, pa sam počeo ponovo. Nakon što sam napisao novu scenu, koja sada otvara našu priču, znao sam kakav će biti ton filma i svidelo mi se“.

Zaista, Ričijev jezik, udarac i humor daju njegovim filmovima specifičan i nezaboravan identitet. „Momak zaista razume šarm i karakter“, primećuje producent Ivan Atkinson. Nikada ne zaboravljate Gajeve likove i sjajno je iskusiti njegovu mešavinu akcije, komedije i zabave uz ovaj novi film.”

Premijera filma „Operacija Fortuna: Prevara veka“ zakazana je za 5. januar od 20h u okviru CineFan eventa u CineStar bioskopu u Ada Mallu.

Film „Operacija Fortuna: Prevara Veka“ , u distribuciji Blitza je u bioskopima širom Srbije od četvrtka, 5. januara, a ulaznice su u prodaji online ili na blagajnama bioskopa.

Foto: Bigstock-shutter2u
Izvor: TOPFM-Blitz Film PR

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.