Tom Henks je „Čovek po imenu Oto“

Da li i vi u komšiluku imate osobu koja je stalno namrgođena i uvek postavlja neka svoja pravila? Bez obzira na odgovor, od 2. februara jedna takva osoba stiže u domaće bioskope. Bioskopska publika napokon će biti u prilici da pogleda film Čovek po imenu Oto, ekranizaciju romana bestselera Čovek po imenu Uve, popularnog švedskog autora Fredrika Bakmana. Pomenuta knjiga je do sada prodata u više od 3 miliona kopija i zbog toga nas ne čudi činjenica da Bakman ima puno obožavalaca u Srbiji, za šta su zaslužna i njegova kasnija dela.

Prema dosadašnjim komentarima publike, ostvaren je pun pogodak u odabiru glumca za ulogu mrzovoljnog Otoa. Dvostruki oskarovac Tom Henks preuzeo je zadatak da odigra zahtevnu ulogu gunđala koji svoje dane provodi nametanjem reda i pravila u komšiluku – od recikliranja pa sve do parkiranja. Gubitak supruge mu svaki dan sve više smanjuje volju za životom, međutim, dolazak jedne živopisne mlade porodice preokrenuće stvari u komšiluku.

Postoji bezbroj razloga zašto treba da pogledate film Čovek po imenu Oto koji sa prikazivanjem u bioskopima kreće 2. februara.

Henks je ostavio svoj pečat i kao producent filma, jer je njegovo iskustvo u dramama i životnim filmovima neprocenjivo. Takođe, Henksu se u filmu pridružuju dva člana porodice – njegov sin, Truman, u svojoj prvoj ozbiljnijoj ulozi (igra Otoa u mlađim danima), dok je supruga Rita Vilson učestvovala kao pevačica i koautorka teksta vodeće pesme iz filma – Til You’re Home.

Maestralna Mariana Trevinjo (Club the Cuervos) igra novopečenu Otovu komšinicu Marisol i verujemo da će osvojiti sve gledaoce u bioskopskim salama. Treba spomenuti i ostatak glumačke postave koju čine Rejčel Keler (Fargo, Legion, Tokyo Vice) i Manuel Garsija-Rulfo (Sedmorica veličanstvenih, The Lincoln Lawyer). Scenario je, prema knjizi Čovek po imenu Uve, adaptirao Dejvid Magi koji je sa filmovima Pijev život i San za životom J.M. Barieja imao nominacije za Oskara. Sa druge strane, reditelj filma je Mark Forster koji je najpoznatiji po filmovima Monster’s Ball, Finding Neverland, Quantum of Solace i World War Z.

Bioskopska publika ima visoka očekivanja od ovog filma, s obzirom na popularnost romana, a već od 2. februara imaće priliku da se uveri da je život putovanje koje treba deliti.

Izvor: TOPFM-Con film PR
Foto: Bigstock/Starfrenzy

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.