„Indijana Džons i artefakt sudbine“ u bioskopima

Novi nastavka franšize o Indijani Džons zavrteo je svet i nakon ovonedeljnih premijera u Britaniji, Italiji, Nemačkoj film je sinoć, uz crveni tepih premijerno prikazan i kod nas. Film „Indijna Džons i artefakt sudbine“ sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi je na repertoaru svih domaćih bioskopa.

Harison Ford ponovo se vratio čuvenoj ulozi po kojoj ga mnogi pamte – arheologu avanturisti, poznavaocu mnogih kultura.
Više od četrdeset godina je prošlo od nastanka prvog dela franšize i čuvenog junaka sa fedora šešrom i kožnom jaknom. U najnovijem petom nastavku, a kako autori najavljuju i poslednjem, Indijana Džons nastavlja svoje putovanje. Iako je mislio da je avanturama došao kraj i da je vreme da se kao profesor njujorškog univerziteta povuču u penziju, okolnosti ga demantuju.
Stvari se menjaju nakon iznenadne posete ćerke njegovog davno zaboravljenog prijatelja koja traži redak artefakt koji je njen otac poverio Indijani godinama unazad. Reč je o zloglasnom Arhimedovom brojčaniku, uređaju koji ima moć da pomera ljude kroz vreme.

Indijanu Džons kreirao je Džordž Lukas, poznati američki filmski sineasta. Trenutak kada se prvi put pojavio na ekranu bilo je u filmu „Otimači izgubljenog kovčega“ iz 1981. godine i bilo je jasno da je napravljen odličan spoj lika i glumačke zvezde. Autori ističu da je Ford bio nesumnjivo harizmatičan i šarmantan, a da je prvi film već tada privukao pažnju publike govore i osvojene četiri nagrade Oskar među kojima i ona za najbolje vizuelne efekte.
Nakon prvog dela snimljena su još tri nastavka, a producenti filma Ketlin Kenedi i Frenk Maršal kažu da je Harison uvek voleo ulogu arheologa jednako koliko i publika. “Nije želeo da vidi kraj. Pitao nas je da li ima neke nove priče?“

Predhodna četiri filma o voljenom junaku režirao je Stiven Spilberg predajući ovaj put rediteljsku palicu Džejmsu Mangoldu (Logan), zadržavajući za sebe ulogu izvršnog producenta.

Pored neizostavnog Harisona Forda u najnovijem filmu „Indijna Džons i artefakt sudbine“ uloge tumače i glumci Antonio Banderas, Mads Mikelsen, Tobi Džouns, kao i glumica Fibi Voler – Bridž.

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock- DFree

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.