Meta pravi AI nalepnice za Messenger

Meta će uvesti AI-generisane nalepnice u Messenger kao deo niza srodnih funkcionalnosti na kojima radi za svoje društvene aplikacije.

Tokom sastanka kompanije, koji je The Verge imao priliku da prati, Ahmad Al-Dahle, potpredsednik za veštačku inteligenciju u kompaniji Meta, obavestio je zaposlene da će kompanija iskoristiti svoj model generisanja slika kako bi omogućila korisnicima da kreiraju nalepnice na osnovu tekstualnih upita. Zaposleni će početi testiranje ove funkcije interno pre nego što bude dostupna javnosti.

„Sa AI-generisanim nalepnicama, naši korisnici će imati beskrajno više mogućnosti za izražavanje sebe, kulturne reprezentacije, pa čak i relevantnost trendova“, izjavio je Al-Dahle. „Naravno, nalepnice su samo vrh ledenog brega.“

Al-Dahle dodaje da kompanija takođe „radi na AI modelima koji će transformisati bilo koju sliku koju želite na bilo koji način koji želite.“ To uključuje stvari poput „menjanja odnosa širine i visine slike“ ili pretvaranje slike korgija „u sliku.“ Današnji sastanak takođe nam je pružio prvi uvid u Twitter konkurenta Instagrama i otkrio šta CEO Mark Zuckerberg zaista misli o Apple Vision Pro-u.

Meta je prvi put naznačila korišćenje generativne AI u svojim proizvodima kada je Zuckerberg objavio da kompanija sada ima tim posvećen izgradnji alata zasnovanih na AI, uključujući „iskustva“ sa tekstom u Messengeru i WhatsApp-u. U aprilu je Zuckerberg investitorima rekao da Meta želi da dovede „AI agente do milijardi ljudi“ i ponovio svoje ciljeve da lansira generativne AI funkcije unutar WhatsApp-a, Messenger-a, Facebook-a i Instagram-a.

Kompanija takođe sve dublje istražuje AI sa svojim LLaMA jezičkim modelom i nedavno je najavila novi open-source AI model koji kombinuje tekstualne, audio, vizuelne, pokretne, termalne i dubinske podatke

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-Gudella

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.