Postanete Miss ili Mister Zombie Walka: Počinje Festival srpskog filma fantastike

Deseti beogradski Zombie walk održaće se u subotu, 30. septembra, u okviru 17. Festivala srpskog filma fantastike.

Ovo je možda idealna prilika da učestvujete i postanete Miss ili Mister Zombie Walka, kao i Little miss/mister Zombie sunshine.

Šetnja zombija ima za cilj promociju filmske umetnosti i segmenta koji se bavi scenskom maskom, šminkom i specijalnim efektima. Šminkanje učesnika počinje u 11 časova, dok će sama šetnja krenuti u 15h časova ispred Mts Dvorane (Trg Nikole Pašića).

Rok za prijavu učesnika za šminku je petak, 29. septembar do 12 časova, a svi zainteresovani mogu da se jave putem mejla [email protected] Kao i svake godine biće dodeljeno 6 nagrada za najbolje maske u 3 kategorija: Miss Zombie Walka, Mister Zombie Walka i Little miss/mister zombie sunshine (najbolje dete zombi), kao i njihove šminkere.

Šetnja, kao i sam Festival, će tradicionalno imati humanitarni karakter jer će u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda biti prikupljana sredstva za odeljenje dečije onkologije Insititututa za onkologiju i radiologiju Srbije.

Miroslav Lakobrija, direktor festivala je povodom desete jubilarne šetnje izjavio: “Kada smo 2012. pokrenuli Prvu zombi šetnju, koja je tada kao i sada, bila održana u sklopu Festivala srpskog filma fantastike, nismo ni slutuli da će ona postati svojevrsna tradicija i nešto što će biti sastavni deo svakog sledećeg našeg Festivala, kao i nešto što će ga najbolje promovisati.

Festival će u petak, 29. septembra u 19 časova biti otvoren projekcijom filma “Restore point” (Tačka povratka) reditelja Roberta Hloza (manjiska srpskakoprodukcija).

Izvor: Top Fm, Prior PR promo
Foto: Bigstock, Vadimborkin

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.