Ashley Gorley je rekordni 10. put osvojio nagradu ASCAP za kantri muziku godine

Ashlei Gorley je proglašen za ASCAP kantri muzičkog tekstopisca godine na 61. dodeli nagrada ASCAP Country Music Awards. Događaj, koji je proslavio tekstopisce i izdavače 50 najizvođenijih ASCAP pesama kantri muzike u protekloj godini, održan je u klubu The Twelve Thirty u Nešvilu u ponedeljak (6. novembra).

Ovo je bio 10. put da je Gorli proglašen ASCAP piscem kantri muzike godine, čime se produžava njegov rekord.

Gorley (46) je učestvovao u pisanju 10 ASCAP-ovih najizvođenijih kantri pesama prošle godine, od kojih je pet snimio Morgan Wallen: „You Proof“ (koja je proglašena za ASCAP kantri pesmu godine), „Last Night ,“ “Everything I Love,” “One Thing at a Time” and “Thinkin’ Bout Me.” . Drugi dobitnici nagrada za ovu godinu bili su “Gold” (Dierks Bentley), “She Had Me at Heads Carolina” (Cole Swindell), “What He Didn’t Do” (Carly Pearce), “Girl in Mine” (Parmalee) i “You Didn’t” (Brett Young).

Ovo je treći put da je Gorley ko-napisao ASCAP kantri pesmu godine. Prihvatio je čast za „You Proof“ zajedno sa pobedničkim izdavačima Round Hill Songs i Sony Music Publishing. Pesma je debitovala na 1. mestu Billboardove liste Hot Country Songs, dostigla je 5. mesto na Billboard Hot 100 i postala prva pesma na vrhu Bilbordove Country Airplay liste u poslednjih 10 nedelja.

Izvor: TOPFM- Billboard
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.