Odloženo lansiranje Apple Watch Ultra sa MicroLED ekranom

Deluje da će planovi Apple projekta o lansiranju pametnog sata sa MicroLED ekranom morati da budu odloženi, s obzirom na trenutne izazove u lancu snabdevanja i cene ove inovativne tehnologije. Čini se da kompanija odlaže predstavljanje svoje naredne revolucionarne verzije, Apple Watch Ultra, u MicroLED varijanti, koja je prema nekim ranijim spekulacijama prvobitno planirana za 2025. ili 2026. godinu.

Prošle godine, Apple je predstavio novi Apple Watch Ultra zajedno sa izdanjem iPhone 15, pružajući niz unapređenja u funkcionalnostima watchOS i svežem korisničkom interfejsu za nosive uređaje. Ovaj uređaj donosi brojna poboljšanja u odnosu na prethodni model, uključujući unapređeni procesor i svetliji ekran. Međutim, izgleda da će još sofisticiranija verzija, Apple Watch Ultra s MicroLED tehnologijom, zahtevati dodatno vreme za razvoj i unapređenje, zbog trenutnih izazova na putu ka njenom lansiranju.

Već gotovo deset godina, Apple posvećeno radi na razvoju MicroLED tehnologije za ekrane, što se čini kao logična evolucija umesto trenutno korišćenih OLED ekrana u narednom periodu, ističe Wccftech. Trenutni model pametnog sata, Apple Watch Ultra, koristi OLED ekran dijagonale 1,93 inča, koji se ističe svojom svetlošću i nadmašuje većinu pametnih satova na tržištu.

Prema najnovijim informacijama, nadograđena verzija ovog uređaja, opremljena MicroLED tehnologijom, najavljuje se s većim displejom dijagonale od 2,12 inča. Ova promena nagoveštava potencijalno poboljšano iskustvo korisnika kroz prošireni prikaz i precizniju vizuelnu prezentaciju na Apple Watch Ultra, stavljajući naglasak na inovacijama u svetu nosive tehnologije.

Problemi sa snabdevanjem su uglavnom povezani s cenom MicroLED tehnologije, tačnije proizvodnjom displeja za Apple pametni sat. Za displej veličine 2,12 inča po dijagonali, cena MicroLED ekrana iznosi 150 američkih dolara, što je četiri puta više u poređenju sa znatno jeftinijim OLED panelom koji košta samo 38 dolara. S obzirom na to da trenutni model Apple Watch Ultra već ima cenu od 799 dolara, uvođenje skuplje tehnologije moglo bi negativno uticati na tražnju i prihode kompanije. Očigledno je da Apple sadašnje tehnološke izazove rešava strategijom čekanja na pad cena pre nego što implementira MicroLED tehnologiju u svoje uređaje, iako će cena i dalje biti iznad cene OLED panela za Apple Watch pametne satove

Izvor: Top FM
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.